Sportmassage Ginie Fokkens

Slickbadtherapie

Algemene informatie

 

Slick betekent modder of slijk. Onze slick voor deze vorm van hydrotherapie is afkomstig uit Wilhelmshaven (Dld) en uit de Schliersee, een groot meer in Beieren (Dld), ongeveer vijftien kilometer ten zuiden van Munchen. De voeten hangen tot aan de knie in een groot bad (hydro pedi-jet) met water waaraan dit fijnkorrelige slick concentraat is toegevoegd met etherische olien. Het slickbad werkt ontspannend en sterk doorbloedend, kramp bevrijdend en pijnstillend. Omdat de voeten in het water hangen zijn de voetzolen vrij toegankelijk. Dit heeft ook een steriliserende werking. De watertemperatuur wordt aangepast aan de aard van de klachten. Het slick-kruidenconcentraat wordt zorgvuldig gedoseerd en afgestemd op de behandeling.

 

Voor wie, wanneer en bij welke klachten?

 

Oorspronkelijk is de therapie bedoeld ter behandeling van sportblessures, later ook ingezet voor algemene voet- en beenklachten en problemen met de doorbloeding elders in het lichaam.

 

Voor (top)sporters kan het worden toegepast als een onderdeel van de voorbereiding op de te leveren prestatie en is ook uitermate geschikt voor herstel momenten na de geleverde prestatie om de afvalstoffen sneller af te voeren.

 

Effecten

 

Pijnverlichting, bindweefselversterking en spierontspanning. Verder stimuleert het slick concentraat de bloedsomloop en het herstel van kraakbeen en elasticiteit van het weefsel.

 

Hoe werkt het?

 

De therapie bestaat uit het nemen van een voetbad, waarbij het slick concentraat in warm borrelend water van 32-34 graden C door middel van galvanische stroom, in kleine deeltjes worden gesplitst. Zo kan het slick concentraat goed door het lichaam opgenomen worden.

 

Indicaties

 

Voetproblemen: spreidvoet, doorgezakte voet

Hielspoor aandoeningen

Achillespees aandoeningen

Chronische distorsies/verzwikkingen

Kapsel en bandscheuringen aan enkel- en kniegewricht

Irritatie aan voetzoolspieren en bandweefsel/pezen

Lymfatische en veneuze stuwingen aan onderbeen

Overbelasting kuitmusculatuur

Zweepslag

Spierkneuzing met en zonder hematoom

Gewrichtsontsteking

Artrose van het spronggewricht

Postoperatief / fracturen met en zonder implantaten

Contra-indicaties

 

Open wonden

Pacemaker

Hemofilie

Acute reumatische aandoeningen