Sportmassage Ginie Fokkens

Detox

Algemene informatie

 

Na jarenlange ontwikkelingen en studies werd in 2002 het AquaDetox® systeem geïntroduceerd. Dit systeem zorgt op een simpele manier voor het herstel van het energieniveau van ons lichaam: het AquaDetox® systeem is dé oplossing om op een veilige, praktische en vooral comfortabele manier het lichaam te ontslakken, de cellen te zuiveren en daardoor onze gezondheid te bevorderen!

 

 

Middels het AquaDetox® systeem krijgen mogelijk beschadigde lichaamscellen hun originele energieniveau terug waardoor lichaamsfuncties worden gestimuleerd zelf de afvalstoffen uit het lichaam te verwerken.

 

Wat gebeurt er bij de behandeling?

De gebruiker zit in een comfortabele stoel en zet de voeten in het voetenbad, welke is gevuld met warm water op lichaamstemperatuur. Ons lichaam bestaat voor circa 70% uit water. Het water in het voetenbad vormt als het ware een uitbreiding van het water in ons lichaam en wordt alleen gescheiden door een membraan, oftewel de huid.

 

Aan het water wordt een kleine hoeveelheid zout toegevoegd ter geleiding. In het midden van het systeem wordt een spiraalelektrode geplaatst. Wanneer men het systeem aanzet, worden via de elektrode positieve en negatieve ionen door het water geleid. Hierdoor ontstaat er een bio-elektromagnetisch veld in het water.

Dit bio-elektromagnetisch veld wordt via de voeten overgebracht op het lichaam. Het bio-elektromagnetisch veld heeft een gunstig effect op de microcirculatie. Via de microcirculatie worden alle organen en weefsels van zuurstofrijk bloed voorzien. Alle weefsels en organen zijn opgebouwd uit cellen, die stuk voor stuk voor een evenwichtig energieniveau afhankelijk zijn van zuurstofrijk bloed. Een goede microcirculatie is dan ook van groot belang voor het vervoeren van belangrijke voedingstoffen, zuurstof en juiste uitscheiding van afvalstoffen uit het lichaam.

 

Bij welke klachten/voordelen?

 

Door het gebruik van de AquaDetox® verdwijnen vaak na enkele behandelingen klachten als vermoeidheid, stress, futloosheid, gewrichtsklachten, hoofdpijnen en huidproblemen. Tevens kan het gebruik van AquaDetox® leiden tot een verbeterde bloedsomloop in de voeten en benen, wat vaak het vermoeidheidsgevoel in de benen wegneemt en een strakkere huid tot gevolg heeft.

 

Nadelen

 

Na de behandeling kan het zijn dat men wat vaker naar het toilet moet, een wat vermoeid gevoel kan hebben of als reactie een mate van hoofdpijn kan krijgen.